Hapanimelä possupata (Painonvartijat)
400 g porsaan ulkofilettä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2-3 porkkanaa
50 g sokeriherneenpalkoja
4 dl lihalientä
4 tomaattia
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl chilikastiketta
1 tl sokeria
2 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1. Leikkaa porsaan ulkofilee suikaleiksi.
2. Kuumenna wokpannu tai paistokasari ja pane lihasuikaleet pienissä erissä pannuun.
Kääntele lihoja niin, että ne ruskistuvat joka puolelta.
Lisää uusia suikaleita vasta, kun entiset ovat ruskistuneet.
Mausta ruskistuneet suikaleet suolalla ja mustapippurilla.
3. Kuori ja suikaloi sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.
Lisää sipulit ja valkosipuli lihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.
4. Kuori ja suikaloi porkkanat ja leikkaa sokeriherneenpalot 3-4 osaan.
Lisää porkkana, herneenpalot ja lihaliemi pannuun.
Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia eli kunnes liha on pehmeää.
5. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja lisää ne pannuun.
6. Sekoita keskenään maissitärkkelys, chilikastike, sokeri, viinietikka ja soijakastike ja kaada liemi muiden aineiden joukkoon.
Keitä pari minuuttia ja tarkista maku.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 461 grammaa
Missdrew