Lasagne (painonvartijat)
6 lasagnelevyä
Jauhelihakastike:
250 naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 tlk (n. 200 g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita
1 tlk (400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta
Juustokastike:
3 dl rasvatonta maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
3/4 dl (40 g) juustoraastetta (rasvaa 11-20 %)
ripaus suolaa ja jauhettua valkopippuria
1. Kuumenna suuri, pinnoitettu paistinpannu tai paistokasari ja ruskista jauheliha siinä ilman rasvaa.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
Lisää hienonnetut sipulit jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.
3. Lisää pannuun herkkusienet liemineen, tomaattimurska sekä lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta 15-20 minuuttia.
Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla sekä yrteillä.
4. Tee jauhelihakastikkeen hautuessa juustokastike.
Sekoita vehnäjauhot kylmän maidon joukkoon tasaiseksi seokseksi.
Kaada seos pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan hämmentäen.
Vähennä lämpöä ja hauduta kastiketta 5-10 minuuttia.
Ota kattila levyltä pois ja lisää suurin osa juustosta.
Mausta kastike maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
5. Levitä puolet jauhelihakastikkeesta lasagne- tai muuhun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
Levitä päälle puolet lasagnelevyistä ja puolet juustokastikkeesta.
Pane sen päälle loput jauhelihakastikkeesta, loput lasagnelevyistä sekä juustokastikkeesta.
Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Kypsennä uunissa 175 asteen lämmössä noin tunnin ajan.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa
Missdrew