Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)
Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)
Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria
1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.
2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.
Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.
Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.
Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.
Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa
Missdrew