Ananasneliöt (Painonvartijat)
1 muna
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 tlk (227 g) mehuun säilöttyä ananasmurskaa
2 rkl juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl mantelilastuja
1. Vatkaa muna, valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää ananasmurska liemineen vaahdon joukkoon.
Lisää myös juokseva margariini.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää joukkoon.
Nostele taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseen vuokaan (13 x 14 cm) ja ripottele mantelilastut pinnalle.
(Voit paistaa leivonnaisen myös pyöreässä irtoreunavuoassa [halkaisija n. 20 cm].) Paista uunissa 175 asteen lämmössä 25-30 minuuttia eli kunnes leivonnainen on keskeltäkin kypsä ja pinnalta kauniin värinen.
Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi (tai pyöreä piirakka 12 osaan).
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 51 grammaa
Missdrew