Omena-kauraneliöt (Painonvartijat)
1 muna
1 dl sokeria
50 g sulatettua margariinia (rasvaa enintään 40 %)
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
1 omena
2 rkl (25 g) rusinoita
1. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon margariini, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot.
2. Kuori ja halkaise omena ja poista siitä siemenkota.
Raasta omenanpuolikkaat ja lisää omenaraaste rusinoiden kanssa taikinaan.
3. Levitä seos leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseen vuokaan (30 x 14 cm). Voit paistaa leivonnaisen myös pyöreässä irtoreunavuoassa (halkaisija n. 20 cm). Paista uunissa 175 asteen lämmössä noin 30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa 12 osaan.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 43 grammaa
Missdrew