Kukkakaalicurry-keitto
Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.
Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.
Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.
Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.
Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.
Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.
Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.
Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.
Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.
Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa
Tuul1