Vadelmamoussesuklaaleivos
Sulata suklaa ja voi mikrossa.
Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.
Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.
Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.
Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.
Lisää makusi mukaan tomusokeria.
Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.
Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.
Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.
Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.
Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.
Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.
Taikinasta tulee n. 4 leivosta.
Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.
Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa
Heiniaa