Tomaatti-bataatti-mozzarellakeitto
Kuullota sipuli ja mausteet öljyssä kattilan pohjalla.
Mausteita voit käyttää oman maun mukaan, mm. garam masala ja kurkuma sopivat hyvin!
Lisää pilkotut tuoreet tomaatit ja anna niiden pehmetä.
Lisää mukaan tomaattimurska, raastettu inkivääri (voit käyttää kokonaisen pienen juuren, taas oman maun mukaan), teelusikallinen sambal oelekia (voit jättää pois, jos et pidä tulisesta) ja kasvisliemi (5-8 dl, riippuen, miten paksua keittoa haluat) sekä pilkottu bataatti.
Bataatti kannattaa pilkkoa melko pieneksi, näin sitä ei tarvitse keittää kovin pitkään.
Mausta suolalla ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes bataatit ovat kypsiä.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää paloiteltu mozzarella.
Annan juuston sulaa.
Jos käytät vähärasvaista mozzarella, saattaa juusto jäädä säikeiksi.
Rasvaisempi juusto taas sulaa helpommin pieniksi rakeiksi.
Bon appétit!
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa
Mipe