Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 668g508kcal12.6g103.5g1.3g6.7g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)111g167kcal11.1g12.2g7.8g0g
Sipuli 134g40kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)89g143kcal2.4g2.4g13.4g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g2.7g8.3kcal0.5g1.1g0.2g0.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 11g5.1kcal0.3g0.5g0.2g0g
Rypsiöljy 4.5g39kcal0g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2040g1822kcal57.2g252.2g55.4g19g
Valittu annoskoko1020g911kcal28.6g126.1g27.7g9.5g
Annoskoko puolitettuna510g456kcal14.3g63.1g13.9g4.8g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075