Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 835g636kcal15.7g129.4g1.7g8.3g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)139g209kcal13.9g15.3g9.7g0g
Sipuli 167g51kcal2.1g8g0.3g2.8g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)111g178kcal3g3g16.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g3.3g10kcal0.6g1.4g0.3g0.6g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 14g6.3kcal0.4g0.7g0.2g0g
Rypsiöljy 5.6g49kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2550g2277kcal71.4g315.6g69g23.4g
Valittu annoskoko1275g1139kcal35.7g157.8g34.5g11.7g
Annoskoko puolitettuna638g569kcal17.9g78.9g17.3g5.9g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075