Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1002g763kcal18.8g155.3g2g10g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)167g250kcal16.7g18.4g11.7g0g
Sipuli 200g61kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)134g214kcal3.6g3.6g20g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g4g12kcal0.7g1.6g0.3g0.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 17g7.6kcal0.5g0.8g0.3g0g
Rypsiöljy 6.7g59kcal0g0g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3060g2733kcal85.6g378.6g82.8g28.2g
Valittu annoskoko1530g1366kcal42.8g189.3g41.4g14.1g
Annoskoko puolitettuna765g683kcal21.4g94.7g20.7g7.1g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075