Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1169g890kcal22g181.1g2.3g11.7g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)195g292kcal19.5g21.4g13.6g0g
Sipuli 234g71kcal2.9g11.2g0.5g4g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)156g249kcal4.2g4.2g23.4g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g4.7g15kcal0.8g1.9g0.4g0.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 20g8.9kcal0.6g0.9g0.3g0g
Rypsiöljy 7.8g69kcal0g0g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3570g3188kcal100g441.4g96.6g33g
Valittu annoskoko1785g1594kcal50g220.7g48.3g16.5g
Annoskoko puolitettuna893g797kcal25g110.4g24.2g8.3g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075