Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1336g1017kcal25.1g207g2.7g13.4g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)223g334kcal22.3g24.5g15.6g0g
Sipuli 267g81kcal3.3g12.8g0.5g4.5g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)178g285kcal4.8g4.8g26.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g5.3g17kcal1g2.2g0.4g1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 22g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Rypsiöljy 8.9g79kcal0g0g8.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4080g3644kcal114.4g504.8g110.2g37.8g
Valittu annoskoko2040g1822kcal57.2g252.4g55.1g18.9g
Annoskoko puolitettuna1020g911kcal28.6g126.2g27.6g9.5g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075