Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1503g1144kcal28.2g232.9g3g15g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)250g376kcal25g27.5g17.5g0g
Sipuli 301g91kcal3.8g14.4g0.6g5.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)200g321kcal5.4g5.4g30.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g6g19kcal1.1g2.5g0.5g1.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 25g11kcal0.8g1.2g0.4g0g
Rypsiöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4590g4099kcal128.6g567.8g124.2g42.4g
Valittu annoskoko2295g2050kcal64.3g283.9g62.1g21.2g
Annoskoko puolitettuna1147g1025kcal32.2g142g31.1g10.6g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075