Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1670g1271kcal31.4g258.8g3.3g16.7g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)278g417kcal27.8g30.6g19.5g0g
Sipuli 334g101kcal4.2g16g0.7g5.7g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)223g356kcal6g6g33.4g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g6.7g21kcal1.2g2.7g0.5g1.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 28g13kcal0.8g1.3g0.4g0g
Rypsiöljy 11g98kcal0g0g11.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5100g4555kcal142.8g630.8g137.8g47.2g
Valittu annoskoko2550g2277kcal71.4g315.4g68.9g23.6g
Annoskoko puolitettuna1275g1139kcal35.7g157.7g34.5g11.8g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075