Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 334g254kcal6.3g51.8g0.7g3.3g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)56g84kcal5.6g6.1g3.9g0g
Sipuli 67g20kcal0.8g3.2g0.1g1.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)45g71kcal1.2g1.2g6.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.3g4.1kcal0.2g0.5g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 5.6g2.5kcal0.2g0.3g0.1g0g
Rypsiöljy 2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1020g911kcal28.6g126.2g27.6g9.2g
Valittu annoskoko510g455kcal14.3g63.1g13.8g4.6g
Annoskoko puolitettuna255g228kcal7.2g31.6g6.9g2.3g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075