Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 501g381kcal9.4g77.6g1g5g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)84g125kcal8.3g9.2g5.8g0g
Sipuli 100g30kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)67g107kcal1.8g1.8g10g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g2g6.2kcal0.4g0.8g0.2g0.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 8.3g3.8kcal0.3g0.4g0.1g0g
Rypsiöljy 3.3g30kcal0g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1530g1366kcal43g189.2g41.2g14.2g
Valittu annoskoko765g683kcal21.5g94.6g20.6g7.1g
Annoskoko puolitettuna383g342kcal10.8g47.3g10.3g3.6g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075