Kasvis-peruna-fetagratiini
Paloittele kukkakaalia ja parsakaalia sekä viipaloi perunat.
Esikeitä perunoita n.5-10 min ja vihanneksia n.5 min (keitinvedessä suolaa).
Sekoita 250ml Flora Kevyt&Paksua ja 2,5dl rasvatonta maitoa sekä mausta makusi mukaan (esim.
suola, valkopippuri, muskottipähkinä).
Riko kaksi munaa erilliseen astiaan ja riko munien rakenne.
Kaada kasvikset ja perunat voideltuun vuokaan odottamaan (käytä esim.
rypsi/oliiviöljyä).
Valmista kastike: sulata 1 rkl voita/margariinia ja lisää 1 rkl öljyä.
Lisää 2 rkl vehnäjauhoja VAROVASTI, sekoita vispilällä koko ajan, älä ruskista! Lisää maito-"kerma"-seos pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua muutama minuutti ja anna jäähtyä hetki (riittää, ettei kiehu enää).
Lisää munat ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.
Heitä feta joukkoon ja anna hieman sulaa.
Kaada vuokaan kasvisten ja perunoiden päälle.
(Jos on varaa, voi päälle ripotella ihan pikkuisen juustoraastetta)
Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min (viime minuuteiksi voit kääntää uunin oikein kuumalle, saat kauniin ruskean pinnan).
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa
Mipe