Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla
Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.
-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.
-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..
Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa
Jujaka