Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu80g83kcal6.3g13g0.5g1.7g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl80g720kcal0g0g80g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g1200g1296kcal288g11.6g18g0g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Basilika, tuore240g96kcal7.4g12g1.9g9.4g
Tomaatti paseerattu(Pomi)3200g736kcal41.6g128g6.4g22.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10560g6122kcal699g375.2g215.6g83.4g
Valittu annoskoko5280g3061kcal349.5g187.6g107.8g41.7g
Annoskoko puolitettuna2640g1530kcal174.8g93.8g53.9g20.9g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232