Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu8.7g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl8.7g79kcal0g0g8.7g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g131g142kcal31.5g1.3g2g0g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Basilika, tuore26g11kcal0.8g1.3g0.2g1g
Tomaatti paseerattu(Pomi)350g81kcal4.5g14g0.7g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1155g669kcal76.4g41g23.6g9g
Valittu annoskoko577g335kcal38.2g20.5g11.8g4.5g
Annoskoko puolitettuna289g167kcal19.1g10.3g5.9g2.3g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232