Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu100g104kcal7.9g16.3g0.6g2.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl100g900kcal0g0g100g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g1500g1620kcal360g14.5g22.5g0g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Basilika, tuore300g120kcal9.3g15g2.4g11.7g
Tomaatti paseerattu(Pomi)4000g920kcal52g160g8g28g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13200g7652kcal874g469.2g269.4g104g
Valittu annoskoko6600g3826kcal437g234.6g134.7g52g
Annoskoko puolitettuna3300g1913kcal218.5g117.3g67.4g26g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232