Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu120g125kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl120g1080kcal0g0g120g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g1800g1944kcal432g17.5g27g0g
Sipuli (kuorittu)720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Basilika, tuore360g144kcal11.2g18g2.9g14g
Tomaatti paseerattu(Pomi)4800g1104kcal62.4g192g9.6g33.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15840g9182kcal1049g563.4g323.2g124.6g
Valittu annoskoko7920g4591kcal524.5g281.7g161.6g62.3g
Annoskoko puolitettuna3960g2296kcal262.3g140.9g80.8g31.2g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=10232