Puolukkainen juustokakku
Murskaa 200-300 g (joulu) pipareita pohjaa varten, sekoita joukkoon 75 g rasvaa.
Täyte:
10 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
1 dl sokeria
3 tl van. sokeria
300g vanilijatuorejuustoa
5 dl puolukoita
noin puoli desiä vettä tai puolukkamehua.
Painele pohjaa varten muruseos irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatteet runsaassa vedessä.
Sekoita vaahdotetut vispi ja vanilla, tuorejuusto ja sokerit.
Kuumenna vesimehu, liuota liivatteet.
Jäähdytä.
Lisää täytteeseen survotut puolukat ja liivateseos.
Sekoita hyvin
Kylmässä 2-4 t tai yön yli.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 155 grammaa
Krisse71