Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 600g380kcal18g28.8g21g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta200g720kcal26g140g4.2g7g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 60g171kcal9.3g0.1g15g0g
Hiiva 30g22kcal3.9g0.3g0.1g2.1g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Tattarijauhot, annos 100g250g885kcal17.5g190g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2480g5807kcal151.8g719.2g253.2g18.2g
Valittu annoskoko1240g2903kcal75.9g359.6g126.6g9.1g
Annoskoko puolitettuna620g1452kcal38g179.8g63.3g4.6g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599