Lohikeitto
1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.
2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.
Lisää 2 litraa vettä.
3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.
4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.
Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.
5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.
6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.
7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.
8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).
Lisää vielä 2 dl kermaa.
Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.
9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa
M3hilainen