Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 150g43kcal1.5g6.9g0.5g2.7g
Palsternakka 50g32kcal0.3g5.9g0.2g2.3g
Nauris 200g55kcal2g8.4g0.6g3.8g
Lohifilee 1200g2344kcal224.3g0g162g0g
Tilli, tuore 40g12kcal1.5g0.4g0.3g0.8g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g30g66kcal5.1g5.1g2.7g0.2g
Sipulikuutiot Apetit200g52kcal2.4g9.6g0.4g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g200g34kcal3.8g4.2g0.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 600g1981kcal12g18g210g0g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9400g9253kcal506.6g119.8g754.4g20.6g
Valittu annoskoko4700g4627kcal253.3g59.9g377.2g10.3g
Annoskoko puolitettuna2350g2313kcal126.7g30g188.6g5.2g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981