Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)
Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria
Sulata margariini.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.
Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.
Kumoa taikina siihen.
Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.
Jäähdytä kakku.
Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).
Täyte ja kuorrutus:
Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.
Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.
Koristele.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa
Sparkle