Hyydytetty suklaa-rahkakakku
POHJA
2 munaa
3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl vehnäjauhoa
3 rkl perunajauhoa
½ tl leivinjauhetta
VÄLIIN
2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)
TÄYTE
4 liivatelehteä
200-250 g suklaavanukasta
250 g rahkaa
½ dl sokeria tai makeutusainetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
PINNALLE
suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita
OHJEET
Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.
Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.
Sekoita varovasti tasaiseksi.
Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.
Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.
Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.
Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.
Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).
Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.
Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa
Pampupala