Kaalikeitto (soijarouhetta ja linssejä)

1-1,5kg valkokaalia
3 sipulia
3 isoa porkkanaa
500g tomaattimurskaa
3 kasvisliemikuutiota
8 maustepippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl vihreitä linssejä
1 dl soijarouhetta
Vettä

Liota linssejä tunti ja huuhtele.

Turvota soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese, kuori ja paloittele vihannekset ja valkosipulit.

Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset lähes peittyvät.

Kiehauta.

Anna hautua kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää sitten muut ainekset.

Kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Pakasta ylimääräiset keitot!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 75g21kcal0.9g3.1g0.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g25g8.8kcal0.4g1.7g0g0.4g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g1.5g3.6kcal0.1g0.6g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Linssi, vihreä, go green4g14kcal1.2g2.3g0g1.2g
Soijarouhe, 1 dl1.5g5.2kcal0.5g0.2g0.3g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana412g118kcal6.6g18.6g1.2g7.8g
Valittu annoskoko206g59kcal3.3g9.3g0.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna103g30kcal1.7g4.7g0.3g2g
Arvot/100g100g29kcal1.6g4.5g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106278