Kaalikeitto (soijarouhetta ja linssejä)

1-1,5kg valkokaalia
3 sipulia
3 isoa porkkanaa
500g tomaattimurskaa
3 kasvisliemikuutiota
8 maustepippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl vihreitä linssejä
1 dl soijarouhetta
Vettä

Liota linssejä tunti ja huuhtele.

Turvota soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese, kuori ja paloittele vihannekset ja valkosipulit.

Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset lähes peittyvät.

Kiehauta.

Anna hautua kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää sitten muut ainekset.

Kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Pakasta ylimääräiset keitot!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 150g42kcal1.8g6.1g0.3g3.2g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g50g18kcal0.8g3.5g0.1g0.7g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g3g7.2kcal0.2g1.3g0.2g0g
Maustepippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Linssi, vihreä, go green8g27kcal2.3g4.6g0.1g2.4g
Soijarouhe, 1 dl3g10kcal1.1g0.3g0.5g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana824g235kcal13.4g37g2.6g15.4g
Valittu annoskoko412g118kcal6.7g18.5g1.3g7.7g
Annoskoko puolitettuna206g59kcal3.4g9.3g0.7g3.9g
Arvot/100g100g29kcal1.6g4.5g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106278