Munakoisopaistos (Glorian ruoka ja viini)
Viipaloi munakoisot, ripottele suolaa päälle ja anna "itkettyä" (neste kihoaa pois kun annat viipaleiden olla suolassa puolisen tuntia).
Kuivaa viipaleet talouspaperiin ja paista öljyssä sopiviksi.
Nypi pinaatista kovat varret pois ja kiehauta 1 dl vettä, kunnes pinaatti on pehmeää.
Kiehauta tomaattimurska ja viipaloitu paprika, mausta sokerilla ja suolalla ja esim meiramilla tai basilika.
Raasta mozzarella karkeaksi.
Raasta parmesaani hienoksi.
Kokoa paistos seuraavasti: alle tomaatti-paprika-kastiketta, sitten munakoisoa, pinaattia ja mozzarellaa.
Jatka kerroksia, jätä päällimmäiseklsi vielä tomaattikastiketta ja lopuksi parmesaani.
Paista 30-40 minuuttia 200 asteessa ja anna paistoksen hieman seisoa ennen tarjoilua.
Tarjoa hyvän vaalean leivän ja täyteläisen punaviinin kanssa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 469 grammaa
Sallay