Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 140g526kcal16.8g0g51.8g0g
Maissiöljy 81g716kcal0g0g80.9g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste20g13kcal1.1g1.8g0.2g0.3g
Lanttu 220g64kcal2.2g10.1g0.7g4g
Nauris 110g30kcal1.1g4.6g0.3g2.1g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipuli 25g27kcal1.9g4g0.1g0.5g
Maissitärkkelys 41g147kcal0.1g35.5g0.2g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 1500g2750kcal285g0g180g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6584g8577kcal617.8g117.2g628.6g15.6g
Valittu annoskoko3292g4289kcal308.9g58.6g314.3g7.8g
Annoskoko puolitettuna1646g2144kcal154.5g29.3g157.2g3.9g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750