Kuorrutettu punasipulikeitto
4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta
Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.
Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.
Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.
Sekoita ja anna kiehahtaa.
Lisää liemi ja mausteet.
Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.
Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.
Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.
Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.
Ripottele päälle juustoraastetta.
Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa
Krista74