Tummasuklaamousse ja viikunakeitto
6 annosta
3 dl Valio kuohukermaa
160 g Fazer Exlusive suklaa
Viikunakeitto
6 viikunaa
50 g sokeria
Liemi
150 g muscovadosokeria
250 g vettä
1/2 tl vihreää kardemummaa
1 kanalitanko
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
Sulata suklaa mikrossa muoviastiassa (puoli teholla).
Sulatuksen aikana sekoita puuhaarukalla suklaata parikertaa kevyesti.
Näin varmistat että suklaa lämmittyy tasaisesti.
Älä lämmintä suklaata yli 50 astetta.
Kun suklaa on sulatettu sekoita noin 45 asteiseen suklaamassaan 1/3 osa vaahdotetusta kermasta nopeasti sekoittaen.
Näin saat hyvän ja tasaisen rakenteen.
Lisää lopuksi loput kermavaahdosta reippaasti nostellen joukkoon.
Laita tämän jälkeen suklaamousse jääkaappiin.
Lohko viikunat neljään osaan.
Kuullota sokeri ruskeaksi ja pyörittele viikunat sokerissa.
Liemi: Kiehauta muscovado ja vesi sokeriliemeksi.
Laita kuumaan sokeriliemeen vihreä kardemumma ja kanelitanko.
Älä keitä tämän jälkeen.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 186 grammaa
Krista74