Rahkapiirakka
Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä
Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa
POHJA
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.
Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).
TÄYTE
Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.
Kaada seos taikinan päälle.
Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.
Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.
Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa
Carin