Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 256g1038kcal0g255.6g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g100g35kcal3.7g4.3g0.4g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g251g163kcal27.6g10.5g0.8g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore25g6.3kcal0g2.3g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g231g808kcal27.7g163.8g4.8g6.9g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g125g903kcal1.3g1.3g100.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2176g6257kcal141.8g903.6g229.6g13.8g
Valittu annoskoko1088g3128kcal70.9g451.8g114.8g6.9g
Annoskoko puolitettuna544g1564kcal35.5g225.9g57.4g3.5g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329