Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 288g1168kcal0g287.5g0g0g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g54kcal0g13.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 93g133kcal11.6g0.3g9.5g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g113g40kcal4.2g4.9g0.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g282g183kcal31g11.9g0.8g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore28g7.1kcal0g2.5g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g260g909kcal31.2g184.3g5.5g7.8g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g141g1016kcal1.4g1.4g112.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g7039kcal159.4g1016.6g258.4g15.6g
Valittu annoskoko1224g3519kcal79.7g508.3g129.2g7.8g
Annoskoko puolitettuna612g1760kcal39.9g254.2g64.6g3.9g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329