Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g13g4.4kcal0.5g0.5g0.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g31g20kcal3.4g1.3g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3.1g0.8kcal0g0.3g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g29g101kcal3.5g20.5g0.6g0.9g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g16g113kcal0.2g0.2g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g782kcal17.8g112.8g28.8g1.8g
Valittu annoskoko136g391kcal8.9g56.4g14.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna68g196kcal4.5g28.2g7.2g0.5g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329