Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 320g1298kcal0g319.5g0g0g
Leivinjauhe 6.3g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g15g60kcal0g14.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 104g148kcal12.9g0.3g10.6g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g125g44kcal4.6g5.4g0.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g314g204kcal34.5g13.2g0.9g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore31g7.8kcal0g2.8g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g288g1010kcal34.6g204.8g6.1g8.7g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g157g1129kcal1.6g1.6g125.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g7821kcal177g1129.8g287g17.4g
Valittu annoskoko1360g3910kcal88.5g564.9g143.5g8.7g
Annoskoko puolitettuna680g1955kcal44.3g282.5g71.8g4.4g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329