Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 384g1558kcal0g383.4g0g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g151g53kcal5.6g6.5g0.6g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g376g245kcal41.4g15.8g1.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore38g9kcal0g3.4g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g346g1211kcal41.5g245.7g7.3g10.4g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g188g1354kcal1.9g1.9g150.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g9385kcal212.6g1355.6g344.4g20.8g
Valittu annoskoko1632g4693kcal106.3g677.8g172.2g10.4g
Annoskoko puolitettuna816g2346kcal53.2g338.9g86.1g5.2g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329