Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 48g195kcal0g47.9g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.7kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g19g6.6kcal0.7g0.8g0.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g47g31kcal5.2g2g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore4.7g1.2kcal0g0.4g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g43g151kcal5.2g30.7g0.9g1.3g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g24g169kcal0.2g0.2g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana408g1173kcal26.4g169.2g43g2.6g
Valittu annoskoko204g587kcal13.2g84.6g21.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna102g293kcal6.6g42.3g10.8g0.7g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329