Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 512g2077kcal0g511.1g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 166g236kcal20.7g0.5g17g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g201g70kcal7.4g8.6g0.8g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g502g326kcal55.2g21.1g1.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore50g13kcal0g4.5g0g0.1g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g462g1615kcal55.4g327.7g9.7g13.8g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g251g1806kcal2.5g2.5g200.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4352g12513kcal283.4g1807.2g459.2g28g
Valittu annoskoko2176g6257kcal141.7g903.6g229.6g14g
Annoskoko puolitettuna1088g3128kcal70.9g451.8g114.8g7g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329