Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 64g260kcal0g63.9g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g25g8.8kcal0.9g1.1g0.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g63g41kcal6.9g2.6g0.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore6.3g1.6kcal0g0.6g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g58g202kcal6.9g41g1.2g1.7g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g31g226kcal0.3g0.3g25.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g1564kcal35.4g226.2g57.4g3.4g
Valittu annoskoko272g782kcal17.7g113.1g28.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna136g391kcal8.9g56.6g14.4g0.9g
Arvot/100g100g287kcal6.5g41.6g10.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329