Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 80g325kcal0g79.9g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.8g15kcal0g3.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.7g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g31g11kcal1.2g1.3g0.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g78g51kcal8.6g3.3g0.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7.8g2kcal0g0.7g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g72g252kcal8.7g51.2g1.5g2.2g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g39g282kcal0.4g0.4g31.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana680g1955kcal44.4g282.4g71.8g4.4g
Valittu annoskoko340g978kcal22.2g141.2g35.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna170g489kcal11.1g70.6g18g1.1g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329