Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 96g389kcal0g95.8g0g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g38g13kcal1.4g1.6g0.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g94g61kcal10.3g4g0.3g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore9g2.4kcal0g0.8g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g87g303kcal10.4g61.4g1.8g2.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g47g339kcal0.5g0.5g37.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g2346kcal53.2g338.8g86.2g5.2g
Valittu annoskoko408g1173kcal26.6g169.4g43.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna204g587kcal13.3g84.7g21.6g1.3g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329