Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1020g4140kcal0g1019g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.2g1g33.8g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g400g140kcal14.8g17.2g1.6g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1000g650kcal110g42g3g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore100g25kcal0g9g0g0.1g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g920g3220kcal110.4g653.2g19.3g27.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g500g3600kcal5g5g400g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8676g24946kcal564.8g3603g915.4g55.6g
Valittu annoskoko4338g12473kcal282.4g1801.5g457.7g27.8g
Annoskoko puolitettuna2169g6237kcal141.2g900.8g228.9g13.9g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329