Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 112g454kcal0g111.8g0g0g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.3g21kcal0g5.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 36g52kcal4.5g0.1g3.7g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g44g15kcal1.6g1.9g0.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g110g71kcal12.1g4.6g0.3g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore11g2.7kcal0g1g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g101g353kcal12.1g71.7g2.1g3g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g55g395kcal0.5g0.5g43.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g2737kcal61.8g395.2g100.4g6g
Valittu annoskoko476g1369kcal30.9g197.6g50.2g3g
Annoskoko puolitettuna238g684kcal15.5g98.8g25.1g1.5g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329