Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g50g18kcal1.9g2.2g0.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g125g81kcal13.8g5.3g0.4g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore13g3.1kcal0g1.1g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g115g403kcal13.8g81.7g2.4g3.5g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g63g450kcal0.6g0.6g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1084g3118kcal70.8g450.4g114.4g7g
Valittu annoskoko542g1559kcal35.4g225.2g57.2g3.5g
Annoskoko puolitettuna271g780kcal17.7g112.6g28.6g1.8g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329