Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 128g519kcal0g127.8g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g6g0g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g50g18kcal1.9g2.2g0.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g125g82kcal13.8g5.3g0.4g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore13g3.1kcal0g1.1g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g115g404kcal13.8g81.9g2.4g3.5g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g63g452kcal0.6g0.6g50.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g3128kcal70.8g451.8g114.8g7g
Valittu annoskoko544g1564kcal35.4g225.9g57.4g3.5g
Annoskoko puolitettuna272g782kcal17.7g113g28.7g1.8g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329