Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 144g584kcal0g143.8g0g0g
Leivinjauhe 2.8g5kcal0.1g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.8g27kcal0g6.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 47g66kcal5.8g0.1g4.8g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g56g20kcal2.1g2.4g0.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g141g92kcal15.5g5.9g0.4g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore14g3.5kcal0g1.3g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g130g454kcal15.6g92.2g2.7g3.9g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g71g508kcal0.7g0.7g56.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g3520kcal79.6g508.4g129g7.8g
Valittu annoskoko612g1760kcal39.8g254.2g64.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna306g880kcal19.9g127.1g32.3g2g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=107329